Duurzaam

transport & reizen


een vloot voor de toekomst

Introductie

Informatie Memorandum

Voordelen

FAQ

Investeer in een vloot emissie-vrije schepen.

Update: Onze huidige investeringsronde is gesloten. Als u geïnteresseerd bent om deel te nemen aan de volgende ronde, laat dan uw gegevens achter, en we zullen u op de hoogte stellen wanneer we de volgende investeringsmogelijkheid beginnen. Uw voortdurende steun wordt zeer gewaardeerd.

  Please, Let me know about future investment possibilities.

  *required

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Introductie

  De vraag naar duurzame scheepvaart is de afgelopen jaren snel toegenomen. Om hieraan te voldoen, heeft EcoClipper een strategie ontwikkeld om een ​​vloot van EcoClipper500-schepen en Retrofit-schepen in de vaart te brengen. Door zeegaande clipper schepen te bouwen en bestaande schepen om te vormen tot moderne zeilende vrachtschepen, biedt EcoClipper een oplossing voor de groeiende vraag.

  Het is nu mogelijk mede-eigenaar te worden in de vloot.  Dit door lid te worden van van de EcoClipper Coöperatie U.A. en te investeren in (minimaal 50) certificaten. Hiermee krijgt u eigendomsrechten in de coöperatie en bent u  een (actief) lid van de meest duurzame en innovatieve rederij ter wereld.

  Investeer in de EcoClipper Coöperatie U.A.

  Transport en Reizen

  Op windkracht

  Bronzen investering

  Voor een investering van € 1.000 ontvangt u 133 certificaten en een officiële uitnodiging voor de lancering van elk schip.

  Silveren investering

  Voor een investering van € 10.000 ontvangt u 1.333 certificaten en naast een lancering-uitnodiging ontvangt u ook een uitnodiging voor een van de proefvaarten.

  Gouden investering

  Bij een investering van minimaal € 25.000 ontvangt u 3.333 certificaten en kunt u, naast de eerder genoemde voordelen, kunt u de eerste 1.250 NM als passagier of trainee gratis meevaren.

   

   

  Overzicht

  Voor opschaling van de zeilende vrachtvaart is in 2018 EcoClipper opgericht. Met als doel een vloot op te bouwen van:

  • Nieuwbouw schepen- De EcoClipper500-serie. Een speciaal scheepsontwerp, ontwikkeld voor wereldwijd vrachtvervoer, opleiding van zeevarenden en passagiersreizen.
  • Retrofit schepen- Dit zijn bestaande schepen die worden aangepast voor zeilvracht, waardoor de huidige capaciteit voor reis- en vrachtroutes onder zeil wordt vergroot.
  Huidige Transport

  Vrachtvervoer per schip is goed voor 90% van de wereldhandel en 2,5% van de broeikasgassen. Jaarlijks wordt door deze industrie 940 miljoen ton CO2 geproduceerd.

  Met behulp van in duizenden jaren opgebouwde maritieme kennis, een team van experts en ervaring in de zeilvrachtindustrie, biedt EcoClipper een oplossing. Een in 2020 voltooide levenscyclusanalyse bewijst dat een EcoClipper-schip bijna 80% minder koolstof zal produceren dan een standaard containerschip en 90% minder koolstof dan een langeafstandsvlucht.

  CEO & Oprichter

  Jorne Langelaan, CEO en oprichter van EcoClipper, heeft ruime ervaring in de scheepvaartsector. Nadat hij op motorschepen had gewerkt, zag Jorne het potentieel van zeilschepen toen hij in de jaren negentig aan boord van een zeilend vrachtschip stapte. In 2007 was hij co-founder van Fairtransport en zeilend vrachtship “Tres Hombres”, en zette zo de zeilvrachtindustrie opnieuw op de kaart.

  Meer informatie..

   over o.a.:

  • EcoClipper Coöperatie U.A.
  • Investerings Ronde 1
  • Mede-eigenaar worden in de vloot zeilschepen
  • Kansen en risico’s
  • Een financieel overzicht
  • Achtergrond, plannen en visie voor de toekomst!

  Financieringscampagne

  Er zijn drie fasen in deze financieringscampagne, die afhankelijk zijn van hoeveel er wordt geïnvesteerd. Investeren begint bij minimaal 50 certificaten.. Hieronder vindt u meer uitleg.

  EERSTE DOEL:
  tot €140,000 / 20,000 certificaten van €7.00

  Het verder uitbouwen van het EcoClipper-netwerk gebruikmakend van diverse communicatiekanalen en de website.

  • Het lanceren van een campagne en verder uitwerken van een informatiememorandum om geld op te halen voor de daadwerkelijk
  • modificatie en uitrusting van het eerste Retrofit-schip.
  TUSSENDOEL:
  €140,000 tot €515,000 / 50,000 certificaten van  €7.50

  Bij het behalen van het tussendoel zullen de hierboven genoemde zaken van het eerste doel worden uitgevoerd, inclusief:

  • Het om laten bouwen en in de vaart brengen van één Retrofit-schip, de Retrofit100, als ‘proof of concept’ en basis om het concept op uit te bouwen.
  • Het betrekken en inrichten van een kantoor waar de operationele en commerciële basis voor de organisatie van de rederij zal worden gelegd.
  • Het opnemen van een documentaire over de zeilende vrachtvaart en EcoClipper in het bijzonder (promotie).
  MAXIMALE DOEL:
  €515,000 to €915,000 / 50,000 certificaten van  €8.00

  Bij het behalen van het maximale doel zullen de hier bovengenoemde zaken van het eerste doel en tussendoel worden uitgevoerd,
  inclusief:

  • Het opstellen van de door de AFM geëiste prospectus ten aanzien van de volgende financieringsrondes middels de uitgifte van certificaten.
  • Het treffen van de voorbereidingen voor een nieuwe  financieringscampagne en mogelijk beursgang om extra schepen (Retrofit en de nieuwbouw EcoClipper500) in de vaart te kunnen brengen.

  Een  logistiek systeem

  Welk rekening houdt met zowel mensen als natuur.

  De vijf vaarroutes voor de schepen in de EcoClipper vloot en het vervoer van goederen en passagiers zijn : De Noordzee route, Trans-Atlantische Route, Trans-Pacific route, De Wereldwijde route en De Oostelijke route. De eerste route waarmee gestart zal worden is de Noordzee route.

  sailing routes ecoclipper retrofit100

  De voordelen van investeren in de EcoClipper Coöperatie U.A..

   

  • Geen transactie kosten voor de vroege investeerders.
  • U investeert in een vloot en niet in één schip.
  • U wordt een lid van de coöperatie met stemrecht in de organisatie.

  De EcoClipper Coöperatie U.A. is meer dan zomaar een bedrijf. EcoClipper zet zich in om zowel sociale, ecologische en financiële winsten hoog te houden, allen essentieel in een duurzaam bedrijf.

  Met deze nieuwe investeringsronde is er de kans om deel uit te kunnen maken van de EcoClipper Coöperatie U.A. Uw investering is geen lening, maar een aandeel in een rederij.

  Naarmate EcoClipper groeit en de vloot uitbreidt, wordt uw aandeel in de coöperatie ook waardevoller. Vanaf december 2022 kunt u op elk moment uw certificaten kopen én verkopen.

  Bekijk EcoClipper Coöperatie U.A. core values (eng)

  Er is meer…

  Als u een investering doet van minimaal, ontvangt u…

   

  • €1000+ Een uitnodiging voor de te water latingen van schepen.
  • €10,000+  Een uitnodiging voor de te water latingen van schepen en de mogelijkeheid om mee te varen tijdens de sea trials.
  • €100,000+ Alles hierboven en 5000 zeemijlen aan boord met één gast.
   Earlybird

   Geen transactie kosten voor de vroege investeerder

   Coöperatie lid

   U wordt lid van de coöperatie en krijgt stemrecht.

   Vloot

   U wordt mede-eigenaar in een vloot zeilschepen.

   Vragen?


   Heeft u vragen dan kunt u ons ten alle tijden bereiken per contact formulier, mail : invest@ecoclipper.org, of per telefoon: Jorne Langelaan +31618510958.

    

   of check the FAQ (engels)

   Partners


   Logo Talsma Shipyards

   Pin It on Pinterest